perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kohta 18

Näköjään tunnen helpommaksi kirjoittaa kotimaisista elokuvista, koska tässäkin kiisselissä lusikka osoitti kohti suomi-leffaa. Ohjaajatuottajan pallilla on istunut Maarit Lalli. Näyttelijäkaarti on odotetusti nuorta: Karim Al-Rifai, Arttu Lähteenmäki, Henrik Mäki-Tanila, Anton Thompson Coon, Ben Thompson Coon. Mutta elokuvaa oli myös tähditetty tunnetuilla näyttelijöillä kuten Elina Knihtilä, Ilari Johansson, Niina Nurminen, Mats Långbacka, Mari Perankoski, Hannu-Pekka Björkman ja Tarja Heinula.

Elokuvan alkumetreillä tulee jo voimakas tunne että tämä on varmasti kelpo elokuva, joka osoittautuukin pidemmälle katsoessa oikeaksi päätelmäksi. Ennakkoasenteeni elokuvaa kohtaan olivatkin olleet ehkä liian skeptiset, koska olin pitkään loikannut elokuvan ohi. Olin ajatellut elokuvan kertovan teini-ikäisten äidinpoikien vääristä valinnoista. Vaikka käsitykseni ei hirveästi väärään mennyt niin elokuva todella yllätti. Ohjaajana toiminut Maarit Lalli on onnistunut tekemään elokuvasta miellyttävän joka ei varmasti kaikilta ohjaajilta vaikeasta aiheesta johtuen olisi onnistunut. Näyttelijävalinnat ovat onnistuneet hyvin mutta nuorten miesten kohdalla tulee mietittyä oman ikäpolven nuorukaisia tuossa iässä ja muistiini tulevatkin vain ne finninaamaiset pienet pojat joita tässä elokuvassa ei ollut ainuttakaan. Puolustukseksi edelliseen lauseeseen niin tuskin poikkesin itsekään ikäluokkani valtaväestöstä.

Lyhyesti kuvailtuna elokuva kertoo viidestä nuoresta miehestä joiden elämää läpileikataan täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Elokuva menee omalla painollaan eteenpäin ilman sen suurempia kommelluksia. Ennakkoasenteista huolimatta annan elokuvalle neljä hymynaamaa.

:):):):)

Valmistusvuosi: 2012
Ikäraja: K12
Pituus: 112 min
Maat: Suomi
Kielet: Suomi, Ruotsi
Teksti: Espanja






Paras lehti ikinä! Luen itsekin aina kannesta kanteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti